Print Room - Γρ. Λαμπράκη 246 - 555 34 Πυλαία - Θεσ/νίκη

Καλάθι

Πολλοί είναι εκείνοι οι πελάτες που έρχονται στο κατάστημά μας και μας ζητούν να συνδεθούν με τον Λογαριασμό τους π.χ. στον ΟΑΕΔ, για να εκτυπώσουν το Δελτίο Ανεργίας, γιατί το σύστημα τους εμφανίζει ένα κουμπί «Εκτύπωση», όμως δεν τους δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουν (download) το αρχείο προς εκτύπωση.

Έτσι, όσοι δεν έχουν εκτυπωτή στο σπίτι, ή δε γνωρίζουν αυτά που θα σας πούμε, αντιμετωπίζουν πρόβλημα το οποίο μεταφράζεται σε έξοδα και απώλεια χρόνου!

Δημιουργία Αρχείων XPS για μεταφορά και εκτύπωση
Δημιουργία Αρχείων XPS για μεταφορά και εκτύπωση

Όχι, πλέον, αφού σας δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς να μας φέρετε το αρχείο!

Πού μπορεί να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο; Κάρτα ανεργίας, εισιτήρια, TAXIS, φόρμα Εκπαιδευτικών κλπ. κλπ.

Κάθε υπολογιστής με λειτουργικό Windows από την έκδοση 7 και έπειτα έχει προεγκατεστημένο (συνήθως) το πρόγραμμα Microsoft XPS Document Writer. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας «δημιουργός» εγγράφων.  Αλλιώς, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, και δείτε το σαν εικονικό εκτυπωτή (virtual printer), ο οποίος εκτυπώνει σε αρχείο (file) και το αποθηκεύει, αντί να έχετε έναν πραγματικό εκτυπωτή. Παρόμοια είναι και τα αρχεία PDF.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και σύντομα:

  1. Πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση» που σας εμφανίζει η εκάστοτε σελίδα σελίδα – ΑΦΟΒΑ – ή αν δεν έχει, πηγαίνετε στο μενού πλοήγησης (navigation menu) και βρείτε το «Εκτύπωση» (Print).
  2. Στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί, διαλέξτε το «Microsoft XPS Document Writer». Αν γνωρίζετε πώς να πειράξετε τις ιδιότητες εκτύπωσης (properties), πειράξτε τις! Αλλιώς απλά πατήστε το OK.
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, δώστε ονομασία στο αρχείο και αποθηκεύστε το στο stickάκι σας (usb stick). Αν δεν δώσετε ονομασία στο αρχείο, όσες φορές και να πατήσετε ΟΚ, δεν πρόκειται να αποθηκευτεί ποτέ!
  4. Βάλτε το stickάκι σας στην τσέπη, στην τσάντα, στο πορτοφόλι ή όπου θέλετε, και ελάτε να τυπώσουμε το αρχείο σας!!!

Μην «αποθηκεύετε» (Save) τις ιστοσελίδες. Δεν έχει πολλές φορές νόημα. Όταν είστε online στον υπολογιστή σας, φαίνονται τα πάντα εντάξει. Όταν όμως έρχεστε για εκτύπωση, δεν φορτώνουν αυτά που προηγουμένως βλέπατε, με αποτέλεσμα να χάνετε το χρόνο σας και να ξοδεύετε το δικό μας – το λέμε στα «ίσια» γιατί έτσι είναι – no offence 😉

Παρόμοιο tutorial για μετατροπή αρχείων σε PDF μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενο άρθρο μας.

#οδηγιες #εκτυπωσεις #xps #printing