Print Room - Γρ. Λαμπράκη 246 - 555 34 Πυλαία - Θεσ/νίκη

Καλάθι

Τελειώσατε την εργασία σας και πρέπει να την τυπώσετε; Για να δούμε τί πρέπει να προσέξετε κατά τη συγγραφή της εργασίας σας και τί πρέπει να κάνετε ώστε να προετοιμάσετε κατάλληλα το «πνευματικό» σας παιδί πριν μας το παραδώσετε για εκτύπωση!

Οι φοιτητικές εργασίες και η εκτύπωσή τους - Εκτύπωση εργασίας
Οι φοιτητικές εργασίες και η εκτύπωσή τους – Εκτύπωση εργασίας

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής

  • Το 99% (μάλλον) χρησιμοποιεί ως editor το Word. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα STYLES από τον Styles Editor του Word, που απλώνεται φαρδύς πλατύς στο πάνω μέρος, με διάφορα χρώματα γραμματοσειρές, bold, italics κλπ. Έτσι θα έχετε προκαθορίσει το στυλ των πρωτευόντων επικεφαλίδων, των δευτερευόντων, των σχολίων κλπ., ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζετε μέγεθος, γραμματοσειρά κλπ., ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά με ένα κλικ να τα έχετε όλα ομοιόμορφα και τακτοποιημένα.
  • Αφού μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον Styles Editor, θα έχετε κάνει και το 90% της δουλειάς για να φτιάξετε τον Πίνακα Περιεχομένων σας! Μάθετε πώς να εισάγετε έναν Αυτόματο Πίνακα Περιεχομένων! Καθημερινά βλέπουμε πως πολλοί εισάγουν τις επικεφαλίδες και τις αντίστοιχες σελίδες χειροκίνητα στους πίνακες περιεχομένων τους, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμο χρόνο και να δημιουργούν το εξής πρόβλημα: με την αλλαγή μιας σειράς … να χαλάνε τα πάντα! Big mistake!
  • Οι έγχρωμες επικεφαλίδες, είναι πολύ όμορφες οπτικά, ασύμφορες όμως οικονομικά. Χρησιμοποιείστε διαβαθμίσεις του γκρι, άλλη γραμματοσειρά, κάντε τα bold, ή ό,τι εσείς νομίζετε προκειμένου να κάνετε τις επικεφαλίδες σας να ξεχωρίζουν, όμως αποφύγετε το χρώμα, γιατί οι έγχρωμες φωτοτυπίες κοστίζουν περισσότερο από τις ασπρόμαυρες.
  • Συμπυκνώστε τις έγχρωμες φωτογραφίες (όσο μπορείτε) σε λιγότερες σελίδες. Με το να τις έχετε διάσπαρτες στο κείμενό σας, αυξάνετε τον αριθμό των έγχρωμων φωτοτυπιών, ανεβάζοντας το κοστολόγιό σας.
  • Μάθετε να χρησιμοποιείτε τις ενότητες χρησιμοποιώντας την πολύ πολύ χρήσιμη εντολή Ctrl+Enter! Πείτε μας πόσες φορές προσθέσατε μία λέξη και άλλαξε η δομή όλου του κειμένου 100 σελίδων π.χ., ή πόσες φορές πατήσατε Enter Enter Enter για να αλλάξετε τη σελίδα σας … Πολλές ε;;;
  • Η στοίχιση στο κέντρο (center) γίνεται με ένα click του ποντικιού και όχι πατώντας το Space!

Προετοιμασία για εκτύπωση

  • Παροτρύνουμε όλους τους πελάτες μας να κάνουν export την εργασία τους σε PDF, ένα αρχείο κλειστού τύπου όπου κανείς δεν επεμβαίνει, τίποτα δε κουνιέται (αλλαγή διάταξης κλπ.) και όλα παραμένουν όπως τα έχετε τοποθετήσει. Αυτό γίνεται από το Word με μια απλή αποθήκευση “Save as PDF” ή και με ένα πρόγραμμα μετατροπής σε PDF όπως το DoPDF. Μεγάλη προσοχή σε μαθηματικούς τύπους: μας έχει τύχει άλλα να φαίνονται στον κειμενογράφο, άλλα στο PDF και άλλα στην εκτύπωση!
  • Σημειώστε από το PDF αρχείο σας τις σελίδες που είναι έγχρωμες. Θα γνωρίζετε εκ των προτέρων την ποσότητα των έγχρωμων και των ασπρόμαυρων όψεων που θα σας εκτυπώσουμε, και θα έχετε μόνοι σας μια πρώτη εικόνα του οικονομικού. Έτσι, έχετε την ευχέρεια να συμπυκνώσετε τις εικόνες σας σε λιγότερες σελίδες (που είπαμε προηγουμένως) για να μειώσετε το κοστολόγιο.

Στο φωτοτυπείο

  • Παραδίδοντάς μας το PDF αρχείο σας και τη λίστα με τις έγχρωμες σελίδες, και αφού διαλέξετε τη βιβλιοδεσία, μπορούμε ΑΜΕΣΑ να σας πούμε το κόστος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να μετρήσουμε ΜΙΑ ΜΙΑ τις έγχρωμες όψεις (που θα το κάνουμε ούτως ή άλλως στο τέλος) καθυστερώντας τους επόμενους πελάτες και τη ροή εργασίας του καταστήματος.
  • Αν θέλετε η εργασία σας να εκτυπωθεί μπρος-πίσω, δηλώστε μας αν κάποιες σελίδες (συνήθως στην αρχή: περιεχόμενα, αφιερώσεις κλπ.) θέλετε να γίνουν μονής όψης και από πού θέλετε να ξεκινάει το μπρος-πίσω. Η πρόβλεψη για κενές σελίδες ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη, θα πρέπει να έχει γίνει από εσάς.
  • Έχετε δουλέψει για πολύ καιρό την εργασία σας, θεωρητικά γνωρίζετε πού βρίσκεται κάθε κόμμα και τελεία. Μην περιμένετε να την δείτε στην οθόνη του υπολογιστή του φωτοτυπείου για να θυμηθείτε πως πρέπει να την ελέγξετε ή να αλλάξετε κάτι!
  • Ο χρόνος είναι πρόβλημα των πάντων. Έτσι λοιπόν, αν η εργασία σας έχει ανατεθεί πέντε-έξι μήνες νωρίτερα, την τελειώσατε το προηγούμενο βράδυ, παραδίδετε στις 12.00 το μεσημέρι και έρθετε στις 10.00 να σας εκτυπώσουμε 5 φορές την εργασία 100 σελίδων που έχετε κάνει, με 32 έγχρωμες στο κάθε τεύχος … να είστε σίγουροι πως θα δημιουργήσετε ένα τεράστιο πρόβλημα στη ροή εργασίας του καταστήματος. Μην επιβεβαιώνετε τον «Ελληνάρα της τελευταίας στιγμής», και δώστε μας το χρόνο ώστε να προσέξουμε την εργασία σας όπως θα κάναμε και στη δική μας, αλλά και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις εργασίες των υπόλοιπων πελατών μας!